Orgány obsahujú mäso, ktoré je mimoriadne bohatým zdrojom potravy. Nie je iný typ mäsa, ktorý by sa vyrovnal mäsu z orgánov, ako je hovädzia pečeň. Jedná sa o najväčšiu hustotu živín a biologickú dostupnosť aká vôbec je.
Ak človeku chýba energia, tak doplnenie esenciálnych mikronutrientov (vitamíny a minerály) môžu vyriešiť jeho problém. Pritom ľudia často fokusujú smer niekde inde, hľadajú pomoc v doplnkoch výživy, ktoré nemajú opodstatnenie. Naša strava, na ktorú sme sa prispôsobili dlhou evolúciou je fakt jednoduchá, vybočili sme. Náš predok jedol komplet živočíchy, teda vrátane orgánov a to hlavne alfasamci, ktorí majú doteraz primárne právo konzumácie koristi.
Náš predok jedol v priemere na deň 30g a viac vnútorností (pečeň, srdce, obličky,..) = takže nám denne chýba nutrícia.
Dnes našou izolovanou stravou plnou rastlín, príloh z nich, procesovaných jedál, náhrad, smoothie z rastlín, pečiva z rastlín, polievok z rastlín, snackov z rastlín, superpotravín z čeľade rastlín, olejov a kombinácií všetkých možných sme urobili čo❓
Z fakt jednotvárnej stravy sme zobrali esenciálne a nahradili ho nepotrebným pre zdravie ľudského organizmu. Chuť a novšie stravovacie návyky sú pre nás atraktívnejšie ako potreba:
– soľ
– voda
– orgány
– červené mäso
Teraz nehovorím o tom, že jeme stravu plnú cukru, náhrad ako sú ryžové chlebíky, tofu, cezar šaláty, … Myšlienka teraz je venovaná DEFICITU MIKIER, že i keď ješ hovadiny, a neješ esenciálnu výživu dostatočne, tak vytváraš 2 hlavné potreby ochorenia :
– nedostatok nutrícií
– vysoký al. častý zápal
Tradičné populácie si vážili mäso z orgánov a vždy jedli : “od nosa po chvost”
Mäso z orgánov bolo vyčlenené pre alfasamcov, pre chorých a starších členov skupiny (pretože dodalo telu komplet support pre obnovenie zdravia).
Mnohé kultúry majú prepracované receptúry ako pripraviť orgánové mäso dodnes. Odporúčam jesť hovädziu pečeň, vývary z vnútorností, .. Ja mám PRO Liver 💪🏻